Βοήθεια παιχνιδιού

Πώς παίζεται η Αγωνία;

Η Αγωνία είναι ένα ελληνικό παιχνίδι τράπουλας που παίζεται με 2, 3 ή 4 παίκτες.
Κάθε παίκτης παίρνει από 7 φύλλα και ρίχνει ένα φύλλο στο τραπέζι όταν έρθει η σειρά του. Οι κανόνες έχουν ως εξής:

• Σε κάθε γύρο πρέπει να πετάξεις ίδιο χρώμα, ίδια φιγούρα ή Άσσο. Για δική σου βοήθεια, οι κάρτες που μπορούν να παιχτούν είναι πιο φωτεινές από τις άλλες. Για παράδειγμα στο παρακάτω σχήμα, υπάρχει στο deck το 2-σπαθί. Τα φύλλα που μπορείς να παίξεις είναι ο Άσσος καρό (επειδή είναι Άσσος), ο Ρήγας-σπαθί (επειδή είναι σπαθί, όπως το φύλλο στο deck) και το 2-καρό (επειδή είναι 2, όπως το φύλλο στο deck).

• Αν δεν έχεις τίποτα από αυτά κάνεις κλικ στη τράπουλα (στην επιλογή “Τράβα Κάρτα”). Παίρνεις αυτόματα ένα φύλλο. Αν σου κάνει, μπορείς να το παίξεις, διαφορετικά πατάς “Πάσο” για να παίξει ο επόμενος.
• Όταν ρίχνεις Άσσο μπορείς να ορίσεις τι χρώμα θέλεις να παιχτεί στην επόμενη κίνηση.
• Δεν μπορείς να ρίξεις Άσσο πάνω σε Άσσο.
• Αν ρίξεις 8 ξαναπαίζεις.
• Αν ρίξεις 9 χάνει ο επόμενος τη σειρά του (αν παίζουν 2 ουσιαστικά ξαναπαίζεις).
• Αν ρίξεις 7 ο επόμενος πρέπει να πάρει 2 φύλλα (πατώντας στην τράπουλα) εκτός και αν ρίξει και αυτός 7. Στην περίπτωση αυτή ο επόμενος πρέπει να πάρει 4, εκτός αν ρίξει 7 κοκ. Μόλις κάποιος τραβήξει παίζει ο ίδιος αλλά η σειρά των 7 χαλάει, δηλαδή αν τραβήξει 7 και το πετάξει ο επόμενος θα πάρει 2 και όχι 4 φύλλα.

Πώς ξεκινάω ένα παιχνίδι;

Αν παίζεις για πρώτη φορά, έχεις πρόσβαση μόνο στην πρώτη Πίστα Παιχνιδιού, τα “ Ψαρόνια ”. Πατάς απλώς πάνω στο κουμπί “Παίξε & Κέρδισε” και το παιχνίδι ξεκινάει! O dealer θα επιλέξει έναν αντίπαλο για σένα!


Παρακάτω θα σου εξηγήσουμε πώς ξεκλειδώνεις νέες Πίστες Παιχνιδιών.

Πώς παρακολουθώ την εξέλιξη του παιχνιδιού;

Στην περιοχή του κάθε παίκτη φαίνεται το τρέχον σκορ του, ο αριθμός των καρτών που έχει στα χέρια του, καθώς και ο χρόνος που απομένει να παίξει (εφόσον είναι η σειρά του).


Επιπλέον, στην ίδια περιοχή φαίνεται το Επίπεδο του παίκτη, αλλά μπορείς να δεις και το πλήρες προφίλ του, αν κάνεις κλικ πάνω του.

Πότε ολοκληρώνεται μία παρτίδα;

Η παρτίδα ολοκληρώνεται όταν κάποιος παίκτης ρίξει όλα του τα φύλλα πρώτος. Αυτός είναι και ο νικητής της παρτίδας. Μπορείς να παίξεις στα 1, στα 51, στα 101 και στα 151. Στα 1, σημαίνει πρακτικά ότι παίζεις μόνο μία παρτίδα. Αν παίξεις στα 51, 101 ή 151 το παιχνίδι ολοκληρώνεται σε εκείνη την παρτίδα όπου κάποιος παίκτης "καεί", δηλαδή οι πόντοι του ξεπεράσουν το αντίστοιχο νούμερο. Σε αυτή την περίπτωση νικητής ανακηρύσσεται ο παίκτης με τους λιγότερους πόντους. Οι πόντοι που λαμβάνει ο κάθε χρήστης είναι το άθροισμα των πόντων των χαρτιών που του έμειναν στα χέρια. Ο Άσσος πιάνει για 11 πόντους, οι φιγούρες για 10 και όλα τα άλλα χαρτιά την αντίστοιχη τιμή τους (το "2" για 2 πόντους, το "3" για 3 κοκ).

Παίζω με άλλους χρήστες ή με robots;

Παίζεις πάντα με πραγματικούς χρήστες. Αυτή είναι και η μαγεία του παιχνιδιού!

Μπορώ να παίξω με πραγματικούς μου φίλους;

Φυσικά! Απλά πάτησε πάνω στο εικονίδιο “Πρόσκληση Φίλου”.


Θα σου εμφανιστεί ένα παράθυρο στο οποίο σου δίνεται ένα Link. Πάτησε “Αντιγραφή” και στείλε το link με όποιο τρόπο θέλεις στο φίλο σου (π.χ. αν είναι online στο facebook chat ή στο Skype μπορείς να το στείλεις από εκεί). Όταν ο φίλος σου πατήσει το link, θα εισέλθει στο παιχνίδι και θα ξεκινήσετε να παίζετε μαζί. Τόσο απλά!

Είναι δωρεάν;

Η πρόσβαση στο παιχνίδι είναι 100% δωρεάν. Αν επιθυμείς, μπορείς στη συνέχεια να αγοράσεις Μάρκες ή Διαμάντια που χρησιμεύουν για να αποκτήσεις ειδικά αντικείμενα ή επιπλέον δυνατότητες. Αυτό όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτικό.

Τι είναι οι Πόντοι;


Οι Πόντοι (ή Πόντοι Εμπειρίας) αποκτούνται καθώς παίζεις. Για την ακρίβεια αποκτούνται όταν κερδίζεις παιχνίδια. Οι Πόντοι σου δεν μπορούν να μειωθούν (αν χάσεις, δεν χάνεις Πόντους). Όσο μαζεύεις Πόντους, μπορείς να ανεβαίνεις Επίπεδα. Και όσο ανεβαίνεις Επίπεδα μπορείς να ξεκλειδώνεις νέες Πίστες Παιχνιδιού και άλλες υπηρεσίες (π.χ. Τουρνουά, μεγαλύτερα bonus, δωρεάν Διαμάντια κλπ).

Τι είναι τα Επίπεδα;

Το Επίπεδο είναι ο βασικός τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται μέσα στο παιχνίδι η εμπειρία ενός παίκτη. Κάθε παίκτης ξεκινά το παιχνίδι από το Επίπεδο 1. Το επίπεδο φαίνεται πάνω αριστερά στο αρχικό μενού του παιχνιδιού, μέσα σε ένα αστέρι. Ένας νέος χρήστης θα δει το παρακάτω status:


Το 0/70 στα δεξιά της εικόνας, σημαίνει ότι ο παίκτης ξεκινά με 0 Πόντους και απαιτούνται 70 για να προχωρήσει στο Επίπεδο 2. Στο παρακάτω σχήμα αντιστοιχεί σε ένα πιο προχωρημένο χρήστη:


Ο χρήστης αυτός βρίσκεται ήδη στο Επίπεδο 2 και έχει στην κατοχή του 330 Πόντους. Για να προχωρήσει στο Επίπεδο 3 πρέπει να αποκτήσει 450 Πόντους (του απομένουν δηλαδή 450-330=120 Πόντοι). Κάθε φορά που πιάνεις ένα Επίπεδο, μπορείς να διαπιστώσεις τους Πόντους που απαιτούνται για να ξεκλειδώσεις το επόμενο. Όσο ανεβαίνεις Επίπεδα μπορείς να ξεκλειδώνεις νέες Πίστες Παιχνιδιού και άλλες υπηρεσίες (π.χ. Τουρνουά, μεγαλύτερα bonus, δωρεάν Διαμάντια κλπ). Το κυριότερο όμως, αποκτάς κύρος μέσα στην κοινότητα των παικτών του παιχνιδιού!
Κάθε φορά που παίζεις με κάποιον αντίπαλο, μπορείς με μια ματιά να δεις το Επίπεδο στο οποίο βρίσκεται. Είναι ο αριθμός μέσα στο αστέρι που φαίνεται στο προφίλ του.

Τι είναι οι Πίστες Παιχνιδιού;

Όταν πρωτομπαίνεις στο παιχνίδι έχεις πρόσβαση μόνο στην πρώτη Πίστα Παιχνιδιού με την ονομασία “Ψαρόνια”.


Οι συνολικές Πίστες στις οποίες μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση είναι έξι και ξεκλειδώνουν σύμφωνα με το Επίπεδο στο οποίο βρίσκεσαι.
1. Ψαρόνια (πρόσβαση στο Επίπεδο 1)
2. Ερασιτέχνες (πρόσβαση στο Επίπεδο 2)
3. Παλιοί (πρόσβαση στο Επίπεδο 4)
4. Καθηγητές (πρόσβαση στο Επίπεδο 6)
5. Δοκτωράδες (πρόσβαση στο Επίπεδο 8)
6. Θεοί! (πρόσβαση στο Επίπεδο 10)

Κάθε Πίστα Παιχνιδιού έχει:
• Νέα γραφικά: Κάθε νέα Πίστα έχει ξεχωριστά υπέροχα γραφικά κάνοντας το παιχνίδι όλο και πιο ενδιαφέρον!
• Διαφορετικές ρυθμίσεις παιχνιδιού: Άλλες πίστες είναι για 2 παίκτες, άλλες για 3 και άλλες για 4. Επίσης η ολοκλήρωση του παιχνιδιού μπορεί να είναι Στα 1, Στα 51 ή Στα 151. Τέλος, όσο δυσκολεύουν οι Πίστες μειώνεται και ο χρόνος στον οποίο καλείσαι να παίξεις.
• Διαφορετικό Στοίχημα: Σε κάθε πίστα αυξάνονται οι Πόντοι και οι Μάρκες που μπορείς να αποκτήσεις σε κάθε νίκη.

Τι είναι οι Μάρκες;

Οι Μάρκες είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του παιχνιδιού αφού από αυτές καθορίζονται οι Καλύτεροι Παίκτες. Κάθε παίκτης όταν πρωτομπαίνει στο παιχνίδι, ξεκινά με 150 Μάρκες, οι οποίες φαίνονται πάνω αριστερά στην κεντρική οθόνη:


Για να παίξεις ένα παιχνίδι, εσύ και ο αντίπαλός σου στοιχηματίζετε Μάρκες. Το ποσό του στοιχηματισμού εξαρτάται από την Πίστα Παιχνιδιού στην οποία παίζεις.


Στην πρώτη Πίστα Παιχνιδιού ο στοιχηματισμός είναι 10 Μάρκες. Με άλλα λόγια ο νικητής θα αποκτήσει 20 Μάρκες (τις δικές του και του αντιπάλου):


Όπως βλέπεις από το παραπάνω σχήμα, όταν ξεκινήσεις ένα παιχνίδι στην πρώτη Πίστα, ο νικητής αποκτά 10 Πόντους και 20 Μάρκες. Οι Πόντοι χρησιμεύουν για να ανέβεις Επίπεδο, ενώ οι Μάρκες για να ανέβεις στην κατάταξη των χρηστών.
Σου υπενθυμίζουμε ότι οι Πόντοι δεν χάνονται (αν χάσεις την παρτίδα, δε θα σου αφαιρεθούν Πόντοι), ενώ οι Μάρκες σε περίπτωση ήττας αφαιρούνται.
Στις επόμενες Πίστες Παιχνιδιού ο στοιχηματισμός σταδιακά αυξάνει, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη!
Για στοιχηματισμό πάνω από 100 Μάρκες ανά παίκτη, ο Dealer του παιχνιδιού λαμβάνει ένα 5% σαν φιλοδώρημα από τις συνολικές Μάρκες για την εμπειρία παιχνιδιού που σας προσφέρει.

Δωρεάν Μάρκες!

Το παιχνίδι, σου δίνει την ευκαιρία να αποκτάς δωρεάν μάρκες κάθε 24 ώρες! Αρκεί ένα κλικ στη “Λήψη Bonus” στο πουγκί με τις Μάρκες!


Αφού πάρεις το bonus, ένα χρονόμετρο σε ενημερώνει σε πόση ώρα θα ενεργοποιηθεί το επόμενο Bonus. Μη ξεχνάς να επισκέπτεσαι το παιχνίδι τακτικά, γιατί με καθημερινή είσοδο επιβραβεύεσαι με μεγαλύτερο bonus. Μην το χάσεις! Όσο ανεβαίνεις Επίπεδα, το διαθέσιμο bonus συνεχώς μεγαλώνει!

Τι είναι τα Διαμάντια;


Τα Διαμάντια είναι το “νόμισμα” με το οποίο μπορείς να αγοράσεις αντικείμενα από το κατάστημα, power ups, να στείλεις δώρα σε χρήστες και πολλά άλλα! Κάθε χρήστης με το που πρωτομπαίνει στο παιχνίδι παίρνει δώρο 10 Διαμάντια.

Πώς αγοράζω Μάρκες και Διαμάντια;


Κάνοντας κλικ στο “+” μπορείς να αποκτήσεις επιπλέον Μάρκες ή Διαμάντια. Προσφέρονται όλοι οι δημοφιλείς τρόποι πληρωμής με απόλυτη ασφάλεια της συναλλαγής.

Τι είναι τα Τουρνουά;

Τα Τουρνουά είναι ένας εναλλακτικός διασκεδαστικός τρόπος για να παίξεις το αγαπημένο σου παιχνίδι! Κάθε Τουρνουά ξεκινά αυτόματα μόλις συγκεντρωθούν 8 παίκτες. Το εισιτήριο συμμετοχής για κάθε παίκτη είναι 800 Μάρκες. Οι 8 παίκτες συναγωνίζονται σε 4 ζευγάρια. Οι 4 νικητές προκρίνονται στα ημιτελικά όπου συμμετέχουν 2 ζευγάρι. Οι 2 νικητές των ημιτελικών προκρίνονται στον μεγάλο τελικό. Το έπαθλο του μεγάλου νικητή είναι οι Μάρκες που συγκεντρώθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες (μείον το 5% φιλοδώρημα του Dealer) δηλαδή 6.080 Μάρκες! Επιπλέον, ο μεγάλος νικητής κερδίζει και 1 Διαμάντι.


Μπορείς να συμμετέχεις σε όσα Τουρνουά θέλεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αρκεί βέβαια να είσαι στο Επίπεδο που απαιτείται. Η έναρξή τους είναι δυναμική: κάθε φορά που συγκεντρώνονται 8 συμμετέχοντες ξεκινά και ένα Τουρνουά.

Τι είναι τα Τρόπαια;

Τα τρόπαια είναι “ειδικές αποστολές” που καλείσαι να φέρεις σε πέρας καθώς παίζεις. Αναλυτική λίστα αυτών των αποστολών θα βρεις αν πατήσεις πάνω στο εικονίδιο για τα Τρόπαια.
Κάθε αποστολή μπορεί να οδηγήσει σε τρία Τρόπαια:
• Αν φέρεις σε πέρας μία αποστολή για 5 φορές αποκτάς το Χάλκινο Τρόπαιο.
• Αν φέρεις σε πέρας μία αποστολή για 10 φορές αποκτάς το Αργυρό Τρόπαιο.
• Αν φέρεις σε πέρας μία αποστολή για 20 φορές αποκτάς το Χρυσό Τρόπαιο.

Όταν επιτυγχάνεις μία αποστολή δε χρειάζεται να κάνεις κάτι. Αυτόματα ένα συλλεκτικό αστεράκι προστίθεται στην αντίστοιχη κενή θέση.
Για κάθε Χρυσό Τρόπαιο που αποκτάς κερδίζεις και 1 Διαμάντι! Αναλυτικές πληροφορίες για τα Τρόπαια που έχεις κερδίσει, φαίνονται στο Προφίλ σου.

Οι Καλύτεροι Παίκτες


Στο εικονίδιο αυτό μπορείς να δεις ποιοι είναι οι Καλύτεροι Παίκτες αλλά και ποια είναι η δική σου κατάταξη τόσο μεταξύ όλων των παικτών όσο και μεταξύ των φίλων σου. Η κατάταξη δημιουργείται με βάση τις Μάρκες που έχει αποκτήσει ο κάθε παίκτης.
Όσο πιο ενεργός παίκτης είσαι, όσες πιο πολλές νίκες κάνεις και όσο σε υψηλότερες Πίστες Παιχνιδιού παίζεις τόσο πιο ψηλά θα είσαι στην κατάταξη με τους Καλύτερους Παίκτες.
Για να αποφεύγονται “κλεψιές” ισχύουν τα εξής: Αν παίξεις την ίδια ημέρα με τον ίδιο αντίπαλο, το παιχνίδι δεν έχει Μάρκες ως στοιχηματισμό. Το ίδιο συμβαίνει και αν παίζεις με φίλους που προσκαλείς, ώστε να αποφεύγονται πολλαπλές παρτίδες με ψεύτικους φίλους με σκοπό το να πάρεις Μάρκες.

Προφίλ χρηστών

Κάνοντας κλικ στην εικόνα του κάθε παίκτη (αλλά και τη δική σου) μπορείς να δεις το Προφίλ του χρήστη. Σε αυτό μπορείς να δεις πληροφορίες για τα στατιστικά που έχει στο παιχνίδι, τους Πόντους και τις Μάρκες που έχει στην κατοχή του, τα Τρόπαια που έχει κερδίσει, τη χώρα καταγωγής του κλπ. Κάθε χρήστη μπορείς επίσης να τον προσθέσεις στη λίστα φίλων σου.

Πώς κάνω chat;

Κάτω αριστερά καθώς παίζεις, υπάρχει η επιλογή του Chat. Αν κάνεις κλικ εμφανίζονται διαθέσιμα κείμενα που μπορείς να στείλεις στον αντίπαλο.


Η ομιλία σου, φαίνεται υπό μορφή bubble πάνω από το προφίλ σου:


Αν κάνεις κλικ στην τελευταία επιλογή (Ελεύθερο κείμενο) μπορείς να γράψεις ότι θέλεις. Εννοείται ότι πρέπει να είσαι ευγενικός/ή!

Γενικά

Στο Κατάστημα μπορείς να βρεις διακοσμητικά αντικείμενα για το παιχνίδι, power ups, special υπηρεσίες και πολλά άλλα. Νέα αντικείμενα προστίθενται συνεχώς στο Κατάστημα, οπότε σου προτείνουμε να το επισκέπτεσαι συχνά! Για την αγορά από το Κατάστημα απαιτούνται Διαμάντια ή σε κάποιες περιπτώσεις Μάρκες.

Ασπίδα Πόντων


Προστάτευσε τις Μάρκες σου για 1 ημέρα! Για κάθε νίκη δεν δίνεις tip 5% αλλά παίρνεις bonus 10%!.

Ασπίδα Πόντων Plus


Προστάτευσε τις Μάρκες σου για 7 ημέρες! Για κάθε νίκη δεν δίνεις tip 5% αλλά παίρνεις bonus 10%!.

Πόντοι x2


Θέλεις να ανεβάσεις γρήγορα το Επίπεδό σου; Κέρδισε διπλάσιους Πόντους για κάθε νίκη για 1 ημέρα!

Πόντοι x2 Plus


Θέλεις να ανεβάσεις γρήγορα το Επίπεδό σου; Κέρδισε διπλάσιους Πόντους για κάθε νίκη για 7 ημέρες!

Ποιες είναι οι minimum απαιτήσεις για να παίξω;

Ποιες είναι οι minimum απαιτήσεις για να παίξω;

Για τη web έκδοση:
• Θα πρέπει να έχετε την τελευταία έκδοση του Adobe Flash Player
• Θα πρέπει να έχετε την τελευταία έκδοση Firefox ή Internet Explorer ή Google Chrome ή Safari με την JavaScript ενεργοποιημένη.
• Για ενεργοποίηση της JavaScript μπορείτε να δείτε πληροφορίες εδώ.

Για την iOS έκδοση:
Το παιχνίδι τρέχει κανονικά σε iPad, iPhone και iPod Touch για εκδόσεις iOS από 4 και πάνω.

Για την Android έκδοση:
Υποστηρίζονται οι συσκευές (ταμπλέτες ή κινητά) με λειτουργικό Android από την έκδοση 2.2 και άνω οθόνες midscale και άνω.

Το παιχνίδι τρέχει αργά, τι μπορώ να κάνω;

Αν παίζετε το παιχνίδι στο web και έχετε ανοικτά και άλλα παράθυρα στον browser σας ή τρέχουν παράλληλα και άλλα προγράμματα, προσπαθήστε να κλείσετε τις άλλες εφαρμογές. Θα δείτε ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο βελτιωμένο.

Αν εξακολουθείτε και έχετε πρόβλημα, προσπαθήστε να σβήσετε την Cache του browser τον οποίο χρησιμοποιείτε. Οδηγίες για το σβήσιμο της Cache μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κάποιος χρήστης είναι ενοχλητικός.

Αν κάποιος χρήστης δεν έχει σωστή συμπεριφορά μπορείτε να τον αναφέρετε. Ανοίξτε το προφίλ του και πατήστε το κουμπί “Αναφορά χρήστη”. Ένας administrator θα εξετάσει το αίτημά σας και θα αποφασίσει για την ποινή. Επιπλέον, αν θέλετε μπορείτε από τις Ρυθμίσεις να απενεργοποιήσετε το ελεύθερο κείμενο στο chat.

Αγόρασα Μάρκες/Διαμάντια αλλά δεν τα πήρα.

Κάποιες φορές όταν αγοράζετε Μάρκες/Διαμάντια δεν εμφανίζονται αμέσως στο λογαριασμό σας. Η διαδικασία της χρέωσης διαρκεί συνήθως δευτερόλεπτα έως λίγα λεπτά, αλλά σε περιπτώσεις πιστωτικής κάρτας μπορεί η διαδικασία να διαρκέσει έως και 24 ώρες για λόγους ασφαλείας.
Αν δεν βλέπετε τις αγορασμένες Μάρκες/Διαμάντια στο λογαριασμό σας δοκιμάστε να σβήσετε την Cache του browser που χρησιμοποιείτε και κάντε Refresh την εφαρμογή. Οδηγίες για το σβήσιμο της Cache μπορείτε να βρείτε εδώ.
Αν το πρόβλημα εξακολουθεί και συμβαίνει επικοινωνήστε μαζί μας λέγοντας με ακρίβεια την ημέρα/ώρα που έγινε η συναλλαγή και τον τρόπο πληρωμής που επιλέξατε. Αν η χρέωση έγινε στο facebook, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το facebook για βοήθεια στην αντίστοιχη σελίδα.

Βρήκα ένα bug στο παιχνίδι. Τι να κάνω;

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μας προτείνετε διορθώσεις ή νέες ιδέες που πιθανό να έχετε για το παιχνίδι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας και κάποιος υπεύθυνος θα σας εξυπηρετήσει!

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;

Για οποιαδήποτε απορία έχετε που δε σας κάλυψαν τα άρθρα της βοήθειας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Ένας υπεύθυνος θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει!